Verschil tussen particuliere zorg en reguliere thuiszorg

Bij Zuster Jansen bieden we in heel Nederland particuliere thuiszorg. Deze soort zorg kent een aantal voordelen ten opzichte van reguliere thuiszorg. Maar wat zijn nu precies de verschillen, en op welke manieren merkt u dat in de praktijk? Dat leggen we graag aan u uit, zodat u alle informatie heeft om te kiezen voor zorg die écht bij u past.

Waar moet u rekening mee houden?

Wanneer u door omstandigheden merkt dat u extra zorg nodig heeft, heeft u verschillende mogelijkheden. Welke soort ondersteuning u kiest, hangt volledig af van uw persoonlijke situatie en uw voorkeuren. Reguliere thuiszorg, ook wel wijkverpleging, regelt u via uw zorgverzekeraar. Het is dan de wijkverpleegkundige die uw situatie onderzoekt, en die uiteindelijk bepaalt wat u nodig heeft. U krijgt dan vervolgens een zorgaanbieder toegewezen die een contract heeft met uw zorgverzekeraar. Wenst u met een andere zorgaanbieder in zee te gaan (een aanbieder die geen contract heeft met de verzekeraar), dan zijn daar mogelijk nog kosten aan verbonden.

Kiest u voor particuliere thuiszorg, dan ligt de verantwoordelijkheid volledig bij u. Niet alleen kiest u zelf een zorgaanbieder die bij u past, maar u geeft ook geheel zelf aan welke ondersteuning u nodig denkt te hebben. Wanneer u contact opneemt met Zuster Jansen, kan onze zorgcoördinator uitstekend adviseren over hulp die kan worden ingezet in uw situatie, maar de beslissing is vervolgens geheel aan u.

Particuliere thuiszorg houdt echter wel in dat u ook financieel verantwoordelijk bent. Wanneer u een CIZ-indicatie heeft voor zorg vanuit de Wlz, komt u mogelijk in aanmerking voor een persoonsgebonden budget (pgb). Hiermee kunt u een deel van de zorg bekostigen.

Warme, persoonlijke verzorging op maat

Bij Zuster Jansen kunt u altijd rekenen op warme, persoonlijke verzorging, die volledig op maat wordt ingezet. Omdat wij werken met kleine, vaste zorgteams, hoeft u niet continu te wennen aan vreemde gezichten en zult u niet steeds te maken krijgen met vervangers of tijdelijke krachten. We doen er in ieder geval alles aan om dat te voorkomen. Wanneer u voor het eerst contact met ons opneemt, plannen we met u een intakegesprek waarin we al uw zorgwensen en -behoeften bespreken. Zo horen we graag meer van u over de gewenste dagelijkse routine, uw privacy en hoe u wilt dat de zorgverleners met u en uw naasten omgaan.

U bepaalt geheel zelf of we er tijdelijk voor u zijn, of dat u ons inschakelt voor een langere periode of permanent. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat u niets tekort komt, en dat u op een prettige manier zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen. Wilt u vrijblijvend meer informatie over het regelen van particuliere thuiszorg? Neem dan gerust even contact met ons op, via 020-6366837.

Lees meer bij Zuster Jansen

“Wij hebben zeer goede zorg en service ontvangen van Zuster Jansen”
Mvr. Bergman, Rotterdam