Slaap- en waakdiensten

Op onze website vindt u informatie over de mogelijkheden als het gaat om nachtzorg in Rotterdam. Bij Zuster Jansen maken we onderscheid tussen twee soorten nachtzorg, omdat we het belangrijk vinden dat iedereen zorg op maat ontvangt. De ene persoon heeft tenslotte andere verzorging nodig dan de ander, en dan is één vorm van nachtzorg niet voldoende. Op deze pagina leggen we u daarom alles uit over slaap- en waakdiensten, zodat u beter kunt bepalen wat bij u past en u wellicht meer informatie heeft bij het maken van uw beslissing. Heeft u na het lezen nog vragen? Stel deze dan gerust aan onze zorgcoördinator, die u alles kan vertellen over het regelen van nachtzorg in Rotterdam.

De verschillen uitgelegd

Zoals gezegd kunt u bij Zuster Jansen kiezen tussen slaap- en waakdiensten. Welke keuze u maakt, hangt volledig af van uw specifieke zorgbehoefte. Heeft u bijvoorbeeld een aantal keren per dag medicatie nodig, en geldt dit ook voor ‘s nachts? Of is er in uw geval meer risico op decubitus (doorligplekken)? Dan raden wij waakdiensten aan. Bij waakdiensten is er vaak sprake van meerdere zorgmomenten in de nacht, en is het van belang dat er de hele nacht een professionele verzorger voor u klaar kan staan. Is er juist wat minder sprake van zorgmomenten, maar moet er eveneens een verzorger beschikbaar zijn wanneer u (tussendoor) wakker wordt? Dan kunt u kiezen voor slaapdiensten.

In beide gevallen is er tussen 23:00 en 07:00 uur een ervaren zorgverlener bij u aanwezig, die ervoor zorgt dat u niets tekort komt wanneer u wakker wordt en hulp nodig heeft. ‘s Ochtends wordt de zorg dan weer volledig overgedragen aan uw mantelzorger of reguliere thuiszorgmedewerker, afhankelijk van uw situatie.

Langer thuis blijven wonen met de juiste zorg

Slaap- en waakdiensten van Zuster Jansen zijn erop gericht om u zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Zelfs als u (tijdelijk) minder zelfstandig bent, bijvoorbeeld door (chronische) ziekte of ouderdom, kunt u gewoon in uw eigen woning verblijven. Heeft u een mantelzorger die u meer rust wil gunnen, of zoekt u een aanvulling op de zorg die u overdag ontvangt? Dan kunt u te allen tijde een beroep doen op Zuster Jansen. Wij staan graag voor u klaar met passende zorg, die al op zeer korte termijn kan worden ingezet. We werken namelijk niet met wachtlijsten. Wilt u meer informatie over slaap- en waakdiensten in Rotterdam, of wilt u graag een intakegesprek plannen met onze zorgcoördinator? Bel dan naar 020-6366837, dan helpen wij u graag verder.

Lees meer bij Zuster Jansen

“Wij hebben zeer goede zorg en service ontvangen van Zuster Jansen”
Mvr. Bergman, Rotterdam