Palliatieve zorg Rotterdam

Thuis sterven is vaak iets heel moois, maar het kan ook erg zwaar zijn. Het afscheid nemen van niet alleen vrienden en familie, maar bijvoorbeeld ook van de eigen woning, kan veel emoties met zich meebrengen. Wanneer u besloten heeft dat u de laatste levensfase thuis zou willen doorbrengen, kunnen de professionele zorgverleners van Zuster Jansen u bijstaan. Onze palliatieve zorg in Rotterdam houdt in dat we u verzorgen en verplegen, en ons voornamelijk richten op het verlichten van uw klachten. Zo kunt u in alle rust afscheid nemen, op de plek waar u zich het meest prettig voelt.

Zorg op maat waar u direct op kunt rekenen

Wanneer u Zuster Jansen inschakelt voor palliatieve zorg in Rotterdam, kunt u zelf aangeven wanneer u wilt starten. Wij werken namelijk niet met wachtlijsten, waardoor het ook in spoedgevallen mogelijk is om direct zorg op maat te ontvangen. U krijgt bij ons altijd te maken met een klein, vast zorgteam, dat bestaat uit maximaal vijf verschillende verzorgers. Wij vinden het namelijk belangrijk dat u niet steeds hoeft te wennen aan vervangers of tijdelijke krachten, maar dat u mensen over de vloer krijgt die voor u een vertrouwd gevoel met zich meebrengen. Ook voor uw naasten vinden wij het belangrijk dat zij continu vaste aanspreekpunten hebben.

Uw wensen staan centraal

Palliatieve zorg in Rotterdam wordt helemaal afgestemd op uw persoonlijke wensen en behoeften. We houden volledig rekening met wat u prettig vindt, bijvoorbeeld op het gebied van privacy, of het omgaan met de zorgverleners. Om de situatie nauwkeurig in kaart te kunnen brengen, plannen we van tevoren met u een intakegesprek bij u thuis. Hier kan bijvoorbeeld ook uw eventuele mantelzorger bij zijn, uw partner of iemand anders die erg belangrijk voor u is. Samen bespreken we dan hoe de zorg voor u kan gaan plaatsvinden.

Verschillende mogelijkheden

Wanneer u niet naar een hospice zou willen verhuizen, kan Zuster Jansen voor u klaarstaan. Palliatieve zorg in Rotterdam kan betekenen dat we er 24 uur per dag voor u zijn, maar er zijn ook andere constructies mogelijk. Wanneer u bijvoorbeeld deels verzorgd wordt door een familielid of reguliere thuiszorgmedewerker, kunnen wij het andere deel van de zorgtaak overnemen. Welke vorm van hulp u ook kiest: u kunt bij ons altijd rekenen op warme, persoonlijke zorg, waarbij er ook voldoende ruimte is voor een goed gesprek en advies, wanneer u dat prettig vindt. U krijgt alle ruimte om de laatste levensfase door te brengen zoals u dat wenst.

Wilt u meer informatie over palliatieve zorg, of over de andere zorgoplossingen in Rotterdam? Neem dan gerust eens contact op, via 020-6366837.

Lees meer bij Zuster Jansen

“Wij hebben zeer goede zorg en service ontvangen van Zuster Jansen”
Mvr. Bergman, Rotterdam