Artikelen

17.08.2021 Duizenden Duitsers moeten opnieuw coronaprik halen: verpleegster diende zoutoplossing toe

In Duitsland heeft een medewerkster van een vaccinatiecentrum mogelijk duizenden mensen misleid met een “coronaprik”. In plaats van het Pfizer/BioNTech-vaccin, zou de vrouw bijna 9 duizend mensen hebben “gevaccineerd” met zoutoplossing. In april bekende ze al zes gevallen, maar nu lijkt het erop dat het om veel meer mensen gaat. Dit maakten de autoriteiten in Jever bekend tijdens een persconferentie. 

De Duitse medewerkster, een gediplomeerd verpleegster, zou in april zes spuiten gevuld hebben met een fysiologische zoutoplossing in plaats van het Pfizer/BioNTech-vaccin. Ze gaf aan dat het flesje met het vaccin tijdens het mixen op de grond zou zijn gevallen. Om dit “fiasco” te verbloemen, deed ze naar eigen zeggen natriumchloride 0,9 procent in de spuiten. Kortom, ze bekende schuld aan de misdaad die ze pleegde. De vrouw werd vrijgelaten nadat het voorval bekend was geworden en sindsdien doen het OM en de politie onderzoek naar het incident.

Echter, nu blijkt dat maar liefst 8,7 procent van de inwoners in het district Friesland opnieuw moet worden gevaccineerd. Dat zijn 9000 mensen, voornamelijk uit risicogroep 2: mensen met het downsyndroom, 70-plussers, dementiepatiënten en transplantatiepatiënten. Zij hebben geen adequate bescherming tegen het coronavirus ontvangen, terwijl ze wel in die veronderstelling waren. Daarom vermoeden het Openbaar Ministerie en de politie dat de vrouw destijds een valse bekentenis aflegde. “Er zijn duidelijke aanwijzingen dat de verdachte als vaccinatietegenstander op grote schaal een zoutoplossing toediende. Het is behoorlijk boosaardig om een vaccinatiecentrum binnen te sluipen met de bedoeling zoiets te doen en dan mensen die hopen op een vaccinatie en de bescherming ervan op deze manier te bedriegen”, aldus staatssecretaris Heiger Scholz.

De nieuwe vaccinatiecampagne (waarschijnlijke de grootste na-prikactie van het district) is tot stand gekomen door getuigenverklaringen. Die leverden recentelijk bewijs op dat de vrouw niet alleen in april opzettelijk zoutoplossing toediende. Toch blijft de verpleegster volhouden dat om een eenmalig voorval ging. Dat laten haar advocaten weten: “Er waren geen andere dagen waarop het vaccin niet in de voorgeschreven hoeveelheid werd toegediend door onze cliënte.

Volgens Der Spiegel deelde de vrouw voor 21 april berichten op een sociaal netwerk, waarin kritiek werd geleverd op de coronamaatregelen van de Duitse regering. Dit werd afgelopen dinsdag bevestigd door politiechef Peter Beer uit Wilhelmshaven. “Daarnaast verspreidde de vrouw via een chat ‘corona-kritische informatie. Dat is alles wat we tot nu toe in het onderzoek hebben vastgesteld”, aldus Beer. De vrouw zwijgt over deze bevindingen.

Auteur: redactie


“Wij hebben zeer goede zorg en service ontvangen van Zuster Jansen”
Mvr. Bergman, Rotterdam