Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

27.11.2017 Kwart van alle Nederlanders heeft hersenaandoening

Uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) blijkt dat een op de vier Nederlanders een hersenaandoening heeft. Een op de vijf sterfgevallen is het gevolg van een hersenaandoening. Vandaag start een campagne om Nederlanders bewust te maken van de omvang en de gevolgen van hersenaandoeningen. In 2016 stonden ruim 3,8 miljoen mensen bij hun huisarts geregistreerd met een hersenaandoening, van hersenletsel tot dementie.

De grootste groep zijn de mensen met psychische stoornissen, ongeveer 2 miljoen Nederlanders lijden aan een psychische stoornis zoals persoonlijkheidsstoornissen of bijvoorbeeld angst- of paniekstoornissen. Mensen met chronische hersenaandoeningen zoals dementie of de ziekte van Parkinson vormen de een na grootste groep, 1,3 miljoen mensen. Erna volgen mensen met hersenletsel (645.900), slaapstoornissen (506.200) en een verstandelijke handicap (100.400).

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen


“Wij hebben zeer goede zorg en service ontvangen van Zuster Jansen”
Mvr. Bergman, Rotterdam