Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Artikelen

19.10.2017 Als mantelzorger samenwonen met uw zorgvrager? Maak van tevoren gedegen afspraken!

Samenwonen met uw zorgvrager, zodat de zorg gemakkelijker wordt en u kosten en tijd kunt besparen. Overweegt u dat wel eens? U zou niet de enige mantelzorger zijn: uit onderzoek blijkt dat het aantal mantelzorgers dat overweegt samen te gaan wonen met hun zorgvrager, stijgt. Aan de ene kant zorgelijk, want mantelzorgers lijken soms alleen de positieve kanten in te zien.

Jazeker: het samenwonen met uw zorgvrager zal inhouden dat u minder reistijd (en reiskosten) heeft, dat u allebei continu gezelschap heeft en dat het verlenen van hulp gemakkelijker wordt. Maar mantelzorgorganisatie Mezzo waarschuwt ook voor de keerzijde: het risico bestaat dat de zorgvrager te veel van de mantelzorger gaat vragen. Bovendien heeft samenwonen invloed op eventuele uitkeringen en toeslagen die men ontvangt.

Laat u voldoende informeren

Toch samenwonen? Maak dan duidelijke afspraken, en zoek goed uit welke invloed het samenwonen zou hebben op uw beider (financiële) situaties. Speciaal voor mensen die worstelen met deze kwestie, heeft Mezzo een zakboekje ontwikkeld met tips en informatie over dit onderwerp. U kunt dit boekje aanschaffen in de webshop van Mezzo.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen


“Wij hebben zeer goede zorg en service ontvangen van Zuster Jansen”
Mvr. Bergman, Rotterdam